Elisa Gelewski, 1974 Coburg/Almanya’da dünyaya geldi. Hamburg’da dans ve tiyatro öğrenimi gördükten sonra Feldenkrais uzmanlığını aldı. Berlin’de sanatçı ve çevre aktivisti olarak yaşamını sürdürüyor. Kadınların sorunları, ekolojik siyaset ve tinsel konular başlıca çalışma alanlarıdır. Ayrıca anaerklilik, iklim değişikliği, çevrenin korunması ve Şamanizm alanlarında da araştırmaları mevcuttur. Dahası, sokak sanatı performansları ve enstalasyonları da dahil olmak üzere, çevre konularına değinen ve destekleyen kısa film çekimi ve prodüksiyonu, radyo oyunları ve tiyatro projeleri diğer ilgi alanlarını oluşturuyor.
Alman tiyatro ve televizyonlarında, profesyonel oyuncu ve dansçı olarak 15 yıllık tecrübesinin yanı sıra, Almanya ve Güney Afrika’da film projelerinde yer almıştır.
2008 yılında, ‘Menschenketten gegen Kettensägen’ (İnsan zinciri zincirli testerelere karşı) ve ‘Baumfeen verteilen Baumsamen’ (Ağaç perileri ağaç tohumları dağıtıyor) projeleriyle ‘Frauen Leben Vielfalt‘(KADIN HAYAT ÇEŞİTLİLİK) yarışmasında ikincilik ödülü aldı. Ödülü Christine von Weizsäcker tarafından takdim edildi.
2010 yılında, ARTEMİS Projesi‘ni sanat ve çevre derneği olarak kurdu. Derneğin direktörü olarak Hayat Life Forest adıyla Türkiye’de bir çevreyi yenileme projesine liderlik ediyor.
Buna ek olarak, 2013 yılında da Türkiye’de, aynı zamanda liderliğini yaptığı ARTEMİS – Çevre, İnsan ve Hayvanları Koruma örgütünü faaliyete geçirdi.

Ellen Erdil, 1951 Göttingen/Almanya doğumlu. Doç. Dr. Güven Erdil ile evli. Bir kız çocukları var. İstanbul'da ikamet eden Ellen Erdil, Haziran'dan Kasım ayına kadar yılın yarısını Bodrum'da geçiriyor.
Akıcı bir şekilde Almanca, Türkçe, İngilizce ve Fransızca dillerini konuşuyor.
Almanya'da başlayan öğretmenlik mesleğini; Türkiye'de ve Belçika'daki Brüksel Avrupa Okulu'nda sürdürdü. Çok farklı okul ve eğitim sistemlerinde tam 30 yıl çalıştıktan sonra emekliye ayrıldı.
Kızı Lena Aylin Erdil'in Ortakent/Bodrum'daki Surf Merkezi'nde çok sayıda yerel ve uluslararası aktiviteler yürütüyor. Bunlar arasında ARTEMİS Derneği çerçevesinde gönüllü olarak görev aldığı Kamu İlişkilerinde danışmanlık hizmeti de var.

Rosemary Tramantano-Niaki, aslen New York’ludur ve Fashion‘da model, tasarımcı ve stilist olarak çalışmıştır. 1983’te Türkiye’ye yerleşti ve 1991’de Bodrum’a taşınana kadar İstanbul‘da birkaç büyük Türk şirketinde çalıştı.
Bodrum Hayvan Hakları Derneğini 1992 yılında kurduğumuzdan beri Türkiye’de hayvanlara yardım ediyor. Yalıkavak’taki evinden onları eğitme, eski sağlığına kavuşturma işlerini yürütüyor ve bakımlarını üstleniyor.
Hayvanları kurtarmanın yanısıra, yaz aylarında ünlü New York tasarım şirketi Macll’ın sahibi Mica Ertegun ile çalışıyor.
Derneğimiz Artemis’te köpekleri koruma üzerine olan projemizin başında olacak.

Doris Joho, 1952 yılı İsveç doğumlu, bekâr, emekli ve 2002 yılından beri bodrumda ikamet ediyor. Almanca, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca dillerini akıcı seviyede ve biraz da Türkçeyi konuşuyor.
Seyahat sektörü, restoran ve otelcilik eğitimi ve insan kaynakları yönetimi alanlarında iş deneyimine sahiptir. Ayrıca, hotel ve restoranlarda hijyen üzerine el kitapları yazarıdır.
Bodrum’da ve bir veteriner kliniğinde birkaç yıldır gönüllü olarak çalışarak hayatını kedilere adıyor. Amacı elinden geldiği kadar çok erkek ve dişi kediyi tedavi etmektir. Yaklaşık 60 kediye bakıyor, besliyor ve onların sağlık durumlarıyla ilgileniyor. Şu ana kadar bunları bizzat kendisini finanse ederek yaptı. Ona göre, ‘‘Hayvanlara dair daha iyi bir anlayış ve farkındalık oluşturmak için çocuklara, tüm canlılara saygı duymalarını ve müşkül durumdaki hayvanları fark etmelerini öğretmek elzemdir.’’

Manuel Inacker, 1989 yılında Siegen/Almanya’da doğan Manuel Inacker, sosyal bilimler alanında öğrenimini tamamladı. Avusturya, Türkiye ve Almanya’da yaşadı ve çalıştı. Manuel şimdi Berlin’de ikamet ediyor ve Babelsberg Film Üniversitesi’nde ‘Medya ve İletişim’ alanında yükseköğrenim görüyor. Bununla birlikte bağımsız bir film yapımcısı ve gazeteci olarak yaşamını sürdürüyor.